donderdag 29 februari 2024

Uitnodiging bijeenkomst Maasplassen

Naar aanleiding van een verzoek wat ik eerder kreeg om bij de Maas iets te gaan doen met muziek en andere kunst, doe ik hierbij de officiele uitnodiging zoals ik die kreeg(bepaalde gegevens weggelaten). Zo heb ik zelf ook al een beter beeld over wat te gaan doen. Als het niet te koud is dan, niet kouder dan 14°C, dan neem ik een akoustische gitaar mee. Anders wordt het wat achtergrondmuziek met een accuspeaker en toch wat andere instrumenten. Een liedje plannen gaat niet zo, de Maas zelf bepaald de toon..
Hier is de officiele uitnodiging:

Beste dames en heren, inwoners van Limburg en daarbuiten!
Bij deze stellen we ons graag voor en nodigen we jullie uit. Het Maas Lab is een samenwerking tussen kunstorganisatie SoAP, kunstcollectief TAAT en de rivier de Maas. We initiĆ«ren diverse activiteiten in Limburg, alle gericht op het onderzoeken van een nieuwe gelijkwaardige verhouding en samenwerkingen tussen mens en natuur. Op 14, 15 en 16 Maart organiseren we bij de Maasplassen een “Meerstemmige Bijeenkomst”, waarvoor we jullie van harte uitnodigen.
Waarom schrijven we jullie aan/nodigen we jullie uit?
We interesseren ons voor de Maas. Dat is niet alleen een verzameling water, dieren en planten, maar ook een verbindende factor voor gemeenschappen, culturen en mensen. Wij zijn geen Maas-experts. We komen niks brengen, we zoeken, proberen en proberen te verbinden. We zijn nieuwsgierig naar jouw Maas-expertise, jouw unieke inbreng of simpelweg je oprechte aanwezigheid. Wat doet het Maas Lab? We onderzoeken een ‘nieuw wij’, waarin de mens niet meer centraal staat en waarin nieuwe samenwerkingen en organisatievormen kunnen ontstaan tussen alle soorten wezens die deze mooie planeet maken tot wat ze is. Dat doen we op verschillende manieren. Voor de Maas Wacht is er sinds 1 oktober 2023 iedere dag iemand bij en met de Maas (op onze locatie in Borgharen), we maken een Print Book van uitsluitend natuurlijke materialen van/bij de rivier, we ontwikkelen een Maas Bot (een door de Maas aangedreven internetserver), in Mei lopen we met diverse kunstenaars de volledige lengte van de Maas af in Limburg (SoAP loopt Limburg), we verzamelen dingen die de Maas ons geeft (de “DAAR”), we brengen mensen en initiatieven rond de Maas samen (het “Instituut”) en we organiseren Meerstemmige Bijeenkomsten.
Je vind het Maas Lab op Instagram: @Maas_Meuse_Mosa
En op Telegram: https://t.me/maaslab
Wat gebeurt er op de Meerstemmige Bijeenkomst?
Het programma duurt 3 dagen, maar je kunt (uiteraard) komen en gaan wanneer je wilt. Een boekje met uitnodigingen is beschikbaar en biedt een aantal simpele oefeningen, zoals een Maas Meditatie, om je met de rivier te verbinden. Ook wordt de DAAR tentoongesteld. Verder ziet het programma er (onder voorbehoud) ongeveer uit zoals hieronder beschreven. Maar we staan open voor (spontane) voorstellen/impulsen.

Donderdag 14 Maart - locatie: Museum voor de Vrouw (Echt) 16:00 -20:00 Maas Uitnodigingen - (handleiding voor ontmoetingen) 16:00 - 17:30 Maas Lab presentatie Museum voor de Vrouw (in Echt) 19:00 - 20:00 Openings-speech (door een nader te bepalen vogel) + Maas Concert o.l.v. Roy Damen

Vrijdag 15 Maart - locatie: Linne (verzamelpunt: https://brasserielus.nl) 16:00 -20:00 Maas Uitnodigingen - (handleiding voor ontmoetingen) 16:00 - 17:00 Maas Geraas - Uitrazen met/tegen de Maas met geluidskunstenaars Hester Bonnie Bulthuis en Lucas Kramer. 18:00 - 20:00 Maas Dronk - we toosten op een met de Maas

Zaterdag 16 Maart - locatie: Linne (verzamelpunt: https://brasserielus.nl) 10:00 - 13:00 Maas Uitnodigingen - (handleiding voor ontmoetingen) 10:00 - 10:30 Maud van den Beuken boekpresentatie 11:00 - 12:00 Print Book - Papier maken met de Maas en ontwerpster Jaja.

Wat moet ik doen op zo’n Meerstemmige Bijeenkomst? Helemaal niets. Jij bepaalt. Kom graag voorbij. Kom met de Maas zijn, ga met haar of ons in gesprek. Open het boekje met uitnodigingen. Als je wilt. Blijf op afstand. Of kom dichtbij. Stel gerust een vraag. Of meerdere.
We zien je graag bij de Maasplassen!