Plantjes en bloemetjes


Mijn vingers waren al wat groen, maar nu gaat het wel wat verder. Dit jaar wil ik een hele bloemenzee in en rond het huis creƫren. De hoofdkleuren van bloemen in de tuin zijn paars-blauw.


In de tuin

Aan de volgende plantjes wordt gewerkt (in alfabetische volgorde):

Aardappel:

Aardbeien: Vorig najaar heb ik ze niet uitgesorteerd op zwakke, maar de natuur heeft het toch zelf opgelost, met een beetje hulp. Ze zijn met meer en grotere dan ooit en de smaak is O.K.

Winde: De Blue Star -en inmiddels ook de Heavenly Blue-variant. Ik denk dat mijn moeder die heel mooi vind.

Zonnebloemen: Zes stuks op dit moment. Drie ervan zijn in vroege bloei gekomen, heel mooi. Vorig jaar heeft een poetsvrouw thuis een heel bakje superpitten weggegooid en nu ben ik opnieuw begonnen met gekochte pitten.

Rode Peper: Spaanse, maar ook een andere soort met dikke vruchten. Daarvan weet ik niet welke het is, maar je gaat er niet dood van als je hem eet, blijkbaar! Ik vind het wat lastige plantjes: gezicht op het oosten; niet in volle zon en vooral niet in de regen.

Viooltjes probeer ik altijd te redden in de tuin. Meestal zijn het paarse, zelfs als andere kleuren worden doorgekweekt. Iets in de grond zorgt daar blijkbaar voor.

Paprika - is dat niet een ander woord voor peper in een of andere taal? Ik vind het niet zo lekker, maar misschien als ik hem zelf kweek..

Passiebloem: Mooi toch om te hebben.

Rozemarijn: Gekocht bij AH onder de naam "kruiden in zink". Iemand daar vertelde mij dat het waarschijnlijk venkel zou zijn, maar na het opzoeken van afbeeldingen zag ik dat dit niet kon kloppen. Heb gewoon kruiden ingetoetst bij Google en toen zag ik hem afgebeeld. Tot mijn verbazing zag ik dat ook de binnenkant van de zinken pot was beschilderd en heb hem nu maar overgepot.

Boerenkool: Dat het maar veel mag worden, mjam uit eigen tuin

Radijs: Een heleboel, omdat meer dan de helft vrouwtjes zijn die eruit gehaald worden later.

Wortelen: Als ze maar eens uitkwamen..

Munt: Welke soort het is mag ik blijkbaar raden. Ruikt wel lekker en goed geschikt om verse thee te zetten.

Basilicum: De meeste mensen plukken zo'n plantje kaal en gooien hem weg, maar ik zet ze in de grond, pluk de mindere blaadjes en stengels eraf, sorteer hieruit wat nog goed is en gebruik dit voor bij het bakken of zo. Nog steeds sterker dan voorgedroogd en voorverpakt.

Ijsbergsla: Ziet er leuk uit op de verpakking, mmm.

Nog wat rode bloemen in de tuin komen eraan. Heb nog overlevende aardappels ontdekt en zijn opnieuw uit aan het lopen, zou best eens goed kunnen komen.